Riešutų sausainiai

Ingredientai:

175 g Sviestas
400 g Miltai
300 g Lazdyno riešutai
3 šaukštelis Kepimo milteliai
175 g Cukrus
3 šaukštas Medus
3 vnt. Kiaušinių tryniai

Gaminimas:

Pusę riešutų sumalkite, kitą pusę – stambiai sukapokite. Sviestą supjaustykite kubeliais. Iš miltų, sviesto, maltų riešutų, kepimo miltelių, 150 g cukraus, medaus ir trynių išminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 1 val.

Įkaitinkite keptuvę iki 180 laipsnių. Skaldytus riešutus sumaišykite su 25 g cukraus. Tešlą iškočiokite į 1 cm storio lakštą ir formele arba taurele išpjaukite apvalius sausainius. Apvoliokite juos skaldytuose riešutuose ir kepkite orkaitėje, kepimo popieriumi išklotoje skardoje 15 min.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 120min.

***
Keraminės ČERPĖS

Parašykite komentarą