Ingredientai:
4 vnt. | Pomidorai |
100 g | Konservuotas tunas |
2 vnt. | Salierų stiebai |
2 šaukštas | Ryžiai |
1 vnt. | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
1 šaukštas | Pomidorų pasta |
1 šaukštelis | Cukrus |
žiupsnelis | Petražolės |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | pipirai |
4 vnt. | Lapinės salotos |
Gaminimas:
Ryžius išvirkite. Šakute sutrinkite tuną, sumaišykite su ryžiais.
Nuplaukite pomidorus, nupjaukite viršų, šaukštu išskobkite minkštimą. Minkštimą supjaustykite gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus.
Supjaustytas daržoves sumaišykite, sudėkite į puodą kartu su pomidorų minkštimu bei tyre. Įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite cukraus, išmaišykite, užkaiskite ant nedidelės liepsnos. Troškinkite pamaišydami 15 – 20 min. Įberkite druskos, pipirų, nukaiskite.
Prikimškite pomidorus turimos masės, apliekite padažu.
Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, kepkite 10 min. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.