Ingredientai:
40 g | Pinijų sėklos |
500 g | Šparagai |
200 g | Gražgarstės |
4 vnt. | Vištienos krūtinėlių filė |
100 g | Ožkos sūris |
2 šaukštas | Medus |
1 šaukštas | Garstyčios |
1 šaukštas | Baltojo vyno actas |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Vištienos krūtinėles išvirkite.
Ant keptuvės paskrudinkite riešutus, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Į puodą įpilkite vandens, leiskite užvirti.
Kiekvieną šparagą perpjaukite į 2-3 dalis ir maždaug 2-3 minutes apvirkite. Šparagus nukoškite, 15 sekundžių palaikykite po šaltu tekančiu vandeniu. Taip šparagai ne tik atvės, bet ir išsaugos sodrią žalią spalvą.
Nedideliame dubenyje šluotele gerai išmaišykite visas sudedamąsias salotų užpilo dalis, pagardinkite druska bei pipirais.
Didelėje salotinėje sumaišykite gražgarstes, vištieną, kedrines pinijas, šparagus, trupintą sūrį. Užpilkite padažu.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.