Šalta arbata su prieskoniais

Ingredientai:

8 stiklinė Vanduo
10 vnt. Gvazdikėliai
4 vnt. Cinamono lazdelės
žiupsnelis Citrinos žievelė
0,5 stiklinė Cukrus
3 vnt. Citrinos
1 stiklinė Ledukai
8 pakelis Arbata

Gaminimas:

10 gvazdikėlių,
4 lazdelės cinamono,
žiupsnelis citrinos žievelės,
0,5 stiklinės cukraus,
8 pakeliai žolelių arbatos,
3 citrinos,
stiklinės ledukų,
8 stiklinių vandens.

Į švarią marlę suberkite gvazdikėlius, cinamono lazdeles ir citrinos žievelę. Gerai užriškite.

Puode užvirkite 8 stiklines vandens ir įmeskite prieskonių ryšulėlį bei arbatos pakelius. Nuimkite nuo viryklės, uždenkite dangčiu ir pastatykite 10 minučių.

Išimkite prieskonius ir arbatą, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Palikite atvėsti, paskui pastatykite į šaldytuvą 2 valandoms.

Į didelį stiklinį ąsotį ar grafiną suberkite ledukus, gabaliukais supjaustytą citriną ir supilkite atšalusią arbatą.

Vietoj žolelių arbatos galite naudoti žaliąją arba juodąją, tik jos reiks per pusę mažiau.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

***

Pakeliami garažui vartai

Parašykite komentarą