Ingredientai:
2 vnt. | Saldžiosios paprikos |
4 vnt. | Pomidorai |
4 vnt. | Lauro lapai |
8 vnt. | Pievagrybiai |
250 ml | Jogurtas (natūralus be priedų) |
2 šaukštas | Citrinų sultys |
1 vnt. | Citrinos |
4 šaukštas | Varškė |
1 šaukštelis | Garstyčios |
400 g | Jautienos filė |
2 šaukštas | Augalinis aliejus |
4 žiupsnelis | Mėtos |
1 vnt. | Porai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 šaukštas | Citrinos žievelė |
Gaminimas:
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 10 min. apkepkite jame mėsą iš visų pusių. Pasūdykite, įberkite pipirų, apšlakstykite citrinų sultimis.
Daržoves ir grybus nuvalykite, nuplaukite, apdžiovinkite. Paprikas ir pomidorus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, porą – stambiais griežinėliais.
Ant medinių iešmelių sluoksniuodami verkite mėsą, grybus, porus, lauro lapus, paprikas ir pomidorus. Kepkite šašlyką 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 – 12 min.
Pasiruoškite padažą. Varškę sumaišykite su jogurtu, garstyčiomis ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Iškepusį šašlyką ištraukite iš orkaitės, išdėliokite ant lėkštės, papuoškite mėtomis ir citrinų skiltelėmis. Patiekite su padažu.