Sevičė su žalia žuvimi

Ingredientai:

800 g Lašišos filė
2 vnt. Laimo vaisiai
3 vnt. Apelsinai
2 vnt. Čili pipirai
2 vnt. Svogūnai (raudonieji)
sauja Kalendros (šviežios)

Gaminimas:

Žuvį nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Iš laimų ir 1 apelsino išspauskite sultis. Likusius apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užpilkite sultimis lašišos gabaliukus. Uždenkite indą ir palaikykite 3 val.

Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedais. Kalendrą nuplaukite, išdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite.

Papriką, svogūnus, apelsinų minkštimą ir kalendrą sumaišykite su marinuota žuvimi, pagal skonį pasūdykite ir palaikykite šaldytuve dar 1 val. Citrusinių vaisių rūgštis šviežią žuvį paverčia visiškai tinkama valgyti. Tačiau tik labai šviežią!

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 65min.

Parašykite komentarą