Šiltos salotos su žuvimi

Ingredientai:

400 g Žuvis
2 šaukštas Majonezas
žiupsnelis Krapai
šaukštas Laimo vaisių sultys
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Druska
1 stiklinė Malti džiūvėsėliai
2 sauja Lapinės salotos
1 vnt. Morkos
5 vnt. Ridikėliai
8 vnt. Žaliosios alyvuogės
1 šaukštas Garstyčios
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Balzaminis actas

Gaminimas:

Žuvis supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, krapais, pašlakstykite citrinų sultimis, negausiai patepkite majonezu ir marinuokite apie 20 min. Tada kiekvieną gabaliuką pavoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į folija išklotą skardą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min.

Kol žuvų gabalėliai keps, suplėšykite salotų lapus, sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais ir sutarkuota morka. Sudėkite į lėkštę. Alyvuoges perpjaukite į dvi ar tris dalis. Padažui skirtus komponentus labai gerai suplakite. Ant salotų sudėkite iškepusius žuvų gabaliukus, apšlakstykite padažu ir užberkite alyvuoges.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

***

Kas yra apskaita?

Parašykite komentarą