Ingredientai:
400 g | Žuvis |
2 šaukštas | Majonezas |
žiupsnelis | Krapai |
šaukštas | Laimo vaisių sultys |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Druska |
1 stiklinė | Malti džiūvėsėliai |
2 sauja | Lapinės salotos |
1 vnt. | Morkos |
5 vnt. | Ridikėliai |
8 vnt. | Žaliosios alyvuogės |
1 šaukštas | Garstyčios |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštas | Balzaminis actas |
Gaminimas:
Žuvis supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, krapais, pašlakstykite citrinų sultimis, negausiai patepkite majonezu ir marinuokite apie 20 min. Tada kiekvieną gabaliuką pavoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į folija išklotą skardą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Kol žuvų gabalėliai keps, suplėšykite salotų lapus, sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais ir sutarkuota morka. Sudėkite į lėkštę. Alyvuoges perpjaukite į dvi ar tris dalis. Padažui skirtus komponentus labai gerai suplakite. Ant salotų sudėkite iškepusius žuvų gabaliukus, apšlakstykite padažu ir užberkite alyvuoges.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.
***