Ingredientai:
1 kg | Skumbrės (nuvalytos) |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Pipirai |
350 g | Spanguolės |
2 šaukštas | Vanduo |
30 g | Cukrus |
30 g | Medus |
30 g | Sviestas |
0,5 šaukštelis | Maltas imbieras |
Gaminimas:
Žuvį pabarstykite druska ir pipirais ir palaikykite, kol paruošite padažą. Padažui spanguoles sudėkite į puodą (nedidelę saujelę spanguolių palikite patiekalui papuošti), užpilkite vandeniu, suberkite cukrų, įdėkite medaus, imbiero ir virkite 5 min. Tuomet spanguoles drauge su skysčiu pertrinkite, įdėkite sviesto ir truputį pakaitinkite.
Skumbrę keturiose vietose įpjaukite skersai ir kepkite grilyje 8 min. iš abiejų pusių. Patiekite su paruoštu padažu. Papuoškite spanguolėmis. Prie šio patiekalo tinka virtos ir apkeptos ilgomis juostelėmis supjaustytos morkos.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 20min.