Ingredientai:
300 g | Vištienos krūtinėlių filė |
1 pakelis | Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla |
2 vnt. | Svogūnai |
30 g | Sviestas |
2 šaukštas | Aliejus |
1 šaukštelis | Cukrus |
2 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštas | Grietinėlė |
75 g | Fermentinis sūris |
1 šaukštelis | Džiovintos saldžiosios paprikos |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | pipirai |
Gaminimas:
Išimame tešlą ir paliekame atšilti. Vištieną supjaustom kubeliais, pagardinam druska ir prieskoniais ir paliekame marinuotis.
Svogūnus supjaustome žiedais ir pakepinam šaukšte aliejaus ir 20 g sviesto. Kai svogūnai įgauna aukso spalvą, dedam cukrų, pasūdom, pagardinam žolelėm ir maišydami kaitinam, kol svogūnai paruduoja. Paliekam ataušti.
Keptuvėje įkaitinam likusį aliejų. Sudedam vištieną ir kepam pastoviai maišydami. Mėsa turi iškepti, bet neperkepti.
Įkaitinam orkaitę iki 175 laipsnių. Tešla išklojam skardą, paliekant kraštus, ir dedam paeiliui svogūnus su vištiena.
Kiaušinius išplakam su grietinėle ir įmaišom pusę tarkuoto sūrio, pagardinam druska ir prieskoniais. Supilam plakinį ant svogūnų ir vištienos, apibarstom likusiu sūriu ir šaunam kepti 20-25 minutėms, kol kiaušinių masė sustandėja, o sūris išsilydo ir apskrunda.