Šokoladinis pudingas su riešutais

Ingredientai:

100 g Juodasis šokoladas
5 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštelis Sviestas
3 šaukštelis Cukrus
1 šaukštelis Kakava
1 šaukštelis Tirpi kava
1 šaukštelis Tarkuota apelsino žievelė
1 šaukštas Apelsinų likeris
2 šaukštas Biskvito trupiniai
100 g Grietinėlė
4 šaukštas Žemės riešutai (malti)

Gaminimas:

Riešutus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Šokoladą ištirpinkite inde, įstatytame į indą su karštu vandeniu. Trynius atskirkite nuo baltymų.

Pertrinkite 1,5 šaukšto su 2 šaukštais cukraus. Sudėkite trynius, kakavą, kavą, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite likerį, lydytą šokoladą. Supilkite išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite riešutus ir 1 šaukštą biskvito trupinius.

Kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite likusiais biskvito trupiniais. Į kepimo skardą įpilkite vandens, maždaug per 1 cm. Tada sustatykite formeles su tešla.

Kepkite pudingą 160 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Paskui išimkite iš orkaitės, palikite pravėsti, o tada išimkite į lėkštę.

Grietinėlę išplakite su likusiu cukrumi. Papuoškite keksiukus grietinėlę, spalvotomis drožlėmis.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą