
Ingredientai:
2 šaukštas | Sviestas |
3 vnt. | Svogūnai |
2 vnt. | Raudonieji svogūnai |
4 vnt. | Svogūnai šalotiniai |
2 skiltelė | Česnakai |
2 vnt. | Lauro lapai |
žiupsnelis | Bazilikai |
1 šakelė | Čiobreliai |
1 šaukštas | Rudasis cukrus |
600 ml | Mėsos sultinys |
1 stiklinė | Alus tamsus |
200 g | Fermentinis sūris |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą. Suberkite visus svogūnus ir česnaką, viską pakepinkite 10-15 minučių, kol gražiais apskrus. Suberkite lauro lapelius, baziliką, čiobrelius ir cukrų. Supilkite alų ir mėsos sultinį.
Viską užvirkite, tada ugnį primažinkite iki minimumo ir troškinkite uždengę dangtį apie 25-30 minučių.
Nuėmę nuo ugnies pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Ant sriubos suberkite tarkuotą sūrį ir įdėkite į įkaitintą orkaitę – pakaitinkite apie porą minučių, kol sūris išsilydys. Iškart patiekite ant stalo.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.