Ingredientai:
125 ml | Pienas |
60 g | Sviestas |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Cukrus |
100 g | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
200 g | Braškės |
200 g | Abrikosai |
10 g | Želatina |
300 ml | Jogurtas |
3 šaukštas | Cukrus |
300 ml | Grietinėlė |
200 ml | Grietinėlė (riebi) |
50 g | Riešutai |
8 vnt. | Abrikosai |
8 vnt. | Braškės |
Gaminimas:
Užminkome tešlą. Užvirinkite pieną, sviestą, druską ir cukrų. Nukelkite nuo ugnies, maišydami suberkite miltus. Vėl statykite ant mažos ugnies ir maišydami virkite, kol ant dugno pradės formuotis plutelė.
Tešlą perpilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu ir spirale išspauskite ją ant kepimo formos. Kepkite 20 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje.
Pasiruoškite kremą. Braškes ir nuluptus abrikosus supjaustykite skiltelėmis. Šaltame vandenyje užmerkite želatiną. Jogurtą sumaišykite su cukrumi. Želatiną nusunkite, pridėkite 2 valg.š. vandens ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Želatiną supilkite į jogurto masę, išmaišykite ir atvėsinkite.
Išplakite grietinėlę, sudėkite ją į kremą. Įmaišykite į kremą braškes ir abrikosus.
Sukrėskite kremą ant iškepusio torto pagrindo ir padėkite 3 val. į šaldytuvą. Papuoškite plakta grietinėle, vaisiais ir smulkintais riešutais.