Ingredientai:
500 g | Triušienos filė |
300 g | Makaronai |
1 včesnakasnt. | Askaloniniai česnakai |
1 vnt. | Česnakai |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
6 vnt. | Vyšniniai pomidorai |
1 vnt. | Salierų stiebai |
50 g | Sūris |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Makaronus išvirkite. Supilkite į sietelį ir perpilkite šaltu vandeniu.
Triušieną nuplaukite, smulkiai supjaustykite (galima ir sumalti) ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Suberkite smulkintus česnakus ir viską truputį patroškinkite.
Nedideliame puode užvirkite vandenį, į jį trumpam pamerkite pomidorus, tada juos apipilkite šaltu vandeniu ir nuimkite odeles. Supjaustykite stambiais gabalais.
Salierą nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro dydžio gabalėliais. Salierą ir pomidorus suberkite į bendrą masę ir troškinkite, kol viskas suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Troškintą masę sumaišykite su virtais makaronais. Viską sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje kepkite 40 minučių.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.