
Ingredientai:
1 vnt. | Kiaušiniai |
450 g | Jogurtas |
2 šaukštas | Sviestas |
2 šaukštas | Miltai |
2 šaukštas | Mėtos (džiovintos) |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 stiklinė | Ryžiai |
Gaminimas:
Ryžius užpilkite 3 stiklinėmis šalto vandens, kai užvirs, įberkite druskos, sumažinkite liepsną ir virkite 20 – 25 min.
Kiaušinį išplakite, paskui plakdami supilkite jogurtą, stiklinę vandens, suberkite miltus. Į mišinį įpilkite šiek tiek ryžių nuoviro, išmaišykite galiausiai sudėkite ryžius su puse nuoviro ir išmaišykite.
Masę iš dubens supilkite į puodą su ryžiais. Kai užvirs, iš karto nukaiskite. Įpilkite aliejaus, suberkite mėtas, įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite puodą ir palikite pastovėti 5 min. Patiekite su žalumynais ir paplotėliais.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 0min.