Ukrainietiška solianka

Ingredientai:

500 g Virta mėsa
100 g Lašinukai
200 g Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
100 g Pomidorų pasta
1 šaukštas Džiovintos saldžiosios paprikos
1,5 l Mėsos sultinys
šaukštas Kaparėliai
1/2 vnt. Citrinos
2 šaukštas Krapai (susmulkinti)
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
skiltelė Petražolės
sauja Alyvuogės
4 šaukštas Grietinė

Gaminimas:

Svogūnus ir lašinukus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Česnakus sugrūskite.

Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į puodą. Užpilkite sultiniu. Sukrėskite pomidorų pastą, supjaustytus raugintus agurkus, maltus raudonuosius pipirus bei svogūnus su lašinukais. Patroškinkite kelias minutes. Sriuba turi būti tiršta. Pagardinkite druska ir pipirais.

Į išvirusią solianką įdėkite kaparėlių, supjaustytų juodųjų alyvuogių, kelias riekeles citrinos, krapų ir petražolių. Patiekite su šaukštu grietinės.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.

***
antčiužiniai

Parašykite komentarą