Ingredientai:
100 g | Cukrus |
1/2 vnt. | Citrinos žievelė |
225 g | Avietės |
160 g | Raudonieji serbentai |
75 g | Gervuogės |
12 riekelě | Balta duona |
100 g | Grietinėlė |
Gaminimas:
Paruoškite sirupą: į įkaitintą puodą storu dugnu suberkite 100 g cukraus, įpilkite 75 ml vandens, įmeskite citrinos žievelę. Maišykite apie 5 min, kol ištirps cukrus. Išimkite citrinos žievelę.
Paruoškite padažą: į smulkintuvą įpilkite 1 ½ šaukšto sirupo, įdėkite 50 g aviečių ir sutrinkite iki vientisos masės. Perkoškite per sietelį, kad nebūtų sėklų.
Į puodą su sirupu sudėkite raudonuosius serbentus ir gervuoges, pakaitinkite 1-2 min, kol truputį suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite likusias avietes ir aviečių padažą. Perkoškite per sietelį, atsidėkite išvarvėjusį sirupą.
Paimkite 8 riekeles duonos, nupjaustykite plutą, perpjaukite per pusę, kad išeitų stačiakampiai. Iš likusių riekelių išpjaukite 4 formelių dugno dydžio apskritimus. Stačiakampius pamirkykite į sirupą iš vienos pusės. 4 jų išdėliokite ant dugno ir šonu (formelė turėtų būti maždaug 200 ml talpos), kad nebūtų tarpų. Taip pat išklokite 3 likusias formeles.
Į vidų dėkite uogų mišinio, apipilkite šaukšteliu sirupo. Vieną apskritimo puselę pamirkykite į padažą ir dėkite ant pudingo viršaus (sirupu į viršų). Taip paruoškite visus pudingus. Kiekvieną pudingą apdenkite plėvele, uždenkite lėkštutėmis, prislėkite 0.5 kg svoriu. Palikite šaldytuve per naktį ar bent 4 val. Likusį sirupą taip pat įdėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami perpjaukite vanilės lazdelę, išimkite sėklas. Jas sumaišykite su grietine ir šaukšteliu cukraus. Atsargiai išverskite pudingus į lėkštutes. Pašlakstykite likusiu sirupu, papuoškite raudonaisiais serbentais ir patiekite su vaniline grietine.