Ingredientai:
6 gabaliukas | Mocarelos sūris |
6 riekelė | Parmos kumpis |
1 stiklinė | Malti džiūvėsėliai |
20 g | Parmezano sūris |
1/2 stiklinė | Miltai |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Pomidorai |
1 vnt. | Pomidorai geltoni |
4 vnt. | Vyšniniai pomidoriukai |
10 vnt. | Alyvuogės |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Bazilikai |
Gaminimas:
Kiaušinį lengvai suplakti.
Į maltus džiūvėsėlius įdėti sutrintą parmezaną.
Mocarelos rutuliukus apvynioti Parmos kumpiu, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Paruoštus rutuliukus dėti į įkaitintą aliejų ir kepti apie 1-2 min.
Pomidorus supjaustyti plonais griežinėliais, pabarstyti pipirais, sudėti stambiai smulkintus bazilikus ir aplieti aliejumi. Viską gerai išmaišyti.
Rutuliukus patiekti sudėtus ant pomidorų salotų arba atskirame inde.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 40min.