Vaisių duona

Ingredientai:

350 g Džiovintos kriaušės
100 g Džiovintos slyvos
150 g Džiovintos figos
60 g Migdolai
80 g Lazdyno riešutai
250 g Miltai
80 g cukrus
20 g Mielės
žiupsnelis Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis Gvazdikėliai malti
50 ml Pienas
pagal skonį Cinamonas
pagal skonį Druska
1 vnt. Kiaušinis patepimui
100 g Cukruotos vyšnios
100 g Migdolai

Gaminimas:

Kriaušes, figas ir slyvas pamerkti į šaltą vandenį ir palikti per naktį. Rytą nupilti vandenį ir nuvarvinti. Pieną šiek tiek pašildyti, ištirpinti jame mieles ir įmaišyti truputį miltų. Gerai išmaišyti, paviršių apibarstyti miltais ir kildinti, kol masė padvigubės.

Nutarkuotą citrinos žievelę sumaišyti su cukrumi ir suberti į mielių masę. Taip pat įberti žiupsnelį maltų gvazdikėlių, cinamono, druskos. Maišant dar pridėti miltų. Kai tešla bus tiršta, minkyti rankomis ir vėl palikti pakilti.

Vaisius smulkiai supjaustyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Į tešlą įminkyti supjaustytus vaisius, lazdyno riešutus ir migdolus. Iš tešlos formuoti kepalėlius, dėti į skardą, paviršių aptepti kiaušinio plakiniu, papuošti migdolais, vyšniomis ir kepti apie valandą 180 °C orkaitėje.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 180min.

Parašykite komentarą