Varškės apkepas su riešutais ir kriaušėmis

Ingredientai:

500 g Varškė
400 g Kriaušės
100 g Lazdyno riešutai
125 g Grietinėlė
5 vnt. Kiaušinių tryniai
100 g Manų kruopos
150 g Cukrus
2 šaukštas Citrinų sultys

Gaminimas:

Riešutus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite į keturias dalis. Pašalinkite sėklas ir tuomet supjaustykite kriaušes kubeliais. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis.

Varškę sumaišykite su grietinėle, kiaušinių tryniais ir cukrumi. Tuomet sudėkite manų kruopas, riešutus ir kriaušes. Gerai išmaišykite.

Varškės masę supilkite į sviestu išteptą ir manų kruopomis apibarstytą kepimo formą. Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Atvėsusį varškės apkepą apibarstykite cukraus pudra.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą