Varškės pyragas su bruknėmis

Ingredientai:

2 stiklinė Miltai
0,5 stiklinė Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
150 g Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
800 g Varškė
1 stiklinė Cukrus
1 pakelis Vanilinis pudingas
3 šaukštas Grietinė
2 stiklinė Bruknės

Gaminimas:

Iš nurodytų produktų suminkome tešlą. Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jeigu tešla nenorės sulipti, įpilkite šaukštą šalto vandens.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Tada tiesiog pirštais išlipdome visą formą tešla. Stengiamės, kad ji pasiskirstytų tolygiai.

Įdarui pirmiausia iki purios baltos masės išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame vanilinį pudingą, vėl išplakame. Tada sudedame grietinę ir varškę, gerai išplakame.

Gautą masę sukrečiame ant tešlos į formą.

Ant viršaus suberiame šaldytas bruknes. Šis pyragas labai skanus ir su kitomis uogomis.

Pyragą kepame 170 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Jeigu pradeda degti viršus, pridengiame folija. Iškepusį atšaldome ir apibarstome cukraus pudra.

P.S. Labai skanus pyragas išeina su Rikotos varške – įdaras būna visiškai kreminės konsistencijos ir tiesiog tirpsta burnoje.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą