Varškės vyniotinis su špinatais ir lašiša

Ingredientai:

400 g Špinatai
4 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Miltai
250 g Varškė
1 vnt. Citrinos
sauja Krapai
300 g Sūdyta lašiša
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Špinatus nuplaukite, lapelius atskirkite nuo kotelių ir troškinkite uždengtame inde (vandens papildomai nepilkite!) 2-3 min. Troškintus špinatus, kiaušinių trynius, miltus, druską, pipirus ir muskato riešutus sumaišykite virtuviniu kombainu.

Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į gautą masę. Paimkite kepimo skardą, išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite gautą špinatų masę 5-7 mm sluoksniu. Kepkite 190 – 200 C orkaitėje apie 12-15 min., kad masė sutvirtėtų, bet neperdžiūtų.

Varškę išmaišykite su citrinos sultimis ir žievele, suberkite smulkiai supjaustytus krapus. Iškeptą špinatų lakštą apverskite ant kepimo popieriaus, nulupkite popierių, ant kurio kepė ir palaukite, kol atvės.

Visą špinatų lakšto paviršių ištepkite paruošta varške, ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius ir susukite vyniotinį. Padėkite į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustykite riekelėmis aštriu peiliu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą