Ingredientai:
3 stiklinė | Miltai |
100 ml | Vanduo |
2 vnt. | Kiaušiniai |
3 g | Druska |
10 g | Cukrus |
250 g | Virtos bulvės |
200 g | Grybai |
50 g | Svogūnai |
10 kg | Krapai |
5 g | Petražolės |
25 g | Sviestas |
25 g | Grietinėlė |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Į platų dubenį įmuškite kiaušinius, juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, cukrų – lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių.
Kai pasigaminote tešlą virtiniams ir palikote ją „pailsėti“, galite pasigaminti skanų įdarą.
Įdarui grybus ir svogūną apkepkite svieste, kepkite maždaug 5-10 minučių. Per tą laiką sutrinkite virtas bulves. Į trintas bulves sudėkite keptus svogūnus ir grybus, supilkite grietinėlę, žalumynus, druską ir pipirus, viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pikantiškas bulvių ir grybų įdaras paruoštas.
Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, stikline išpjaustykite skritulius. Ant kiekvieno skrituliuko vidurio dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užlankstykite kraštus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 10-15 min.