Vištienos sriuba su kariu

Ingredientai:

450 g Vištienos krūtinėlių filė
115 g Ryžiai
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Salierų stiebai
2 vnt. Morkos
3 vnt. Pomidorai
3 skiltelė Česnakai
30 g Sviestas
1 šaukštelis Karis
1,5 l Mėsos sultinys
150 ml Grietinėlė
1 vnt. Lauro lapai
1 šaukštelis Džiovintos saldžiosios paprikos
žiupsnelis Kalendros
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Vištieną apibarstyti druska, pipirais ir iš visų pusių pakepinti puode įkaitintame svieste, išimti. Likusiuose riebaluose pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus, morkas, salierą, įmaišyti kario prieskonius ir troškinti 2–3 min.

Tada sudėti nuluptus ir susmulkintus pomidorus, lauro lapelį, supilti sultinį ir užvirti. Suberti ryžius ir kubeliais supjaustytą mėsą. Virti 20 min. Galiausiai sriubą pagardinti prieskoniais. Prieš tiekiant įmaišyti grietinėlę.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą