Ingredientai:
1 vnt. | Žąsis |
100 g | Sviestas |
1/2 stiklinė | Baltas saldus vynas |
1/2 stiklinė | Sultinys |
pagal skonį | Pipirai |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Išdarinėtą žąsį įtrinkite druska ir pipirais, aptepkite sviestu ir dėkite į kepimo indą. Įkiškite į įkaitintą iki 200 C laipsnių orkaitę ir kepkite, vis palaistydami atsiradusiomis sultimis.
Kai kepsnys paruduos, nupilkite atsiradusius riebalus ir supilkite vyną bei sultinį. Toliau kepkite uždengus indą. Žąsį kelis kartus apverskite, kad į ją susigertų skystis.
Iškeptą paukštį patiekite su troškintais raugintais kopūstais.
Nuo kepimo likusį padažą patiekite atskirai.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 120min.