Ingredientai:
2 šaukštas | Medus |
4 vnt. | Datulės |
1 šaukštas | Cinamonas |
1 šaukštelis | Muskato riešutas maltas |
500 g | Graikiniai riešutai |
400 g | Anakardžių riešutai |
300 g | Datulės |
70 ml | Citrinų sultys |
1 šaukštelis | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštelis | Vanilės ekstraktas |
5 vnt. | Kriaušės |
2 šaukštelis | Cinamonas |
1 šaukštas | Tarkuota citrinos žievelė |
Gaminimas:
Sumalkite graikinius riešutus į miltus, paskui sudėkite į indą muskato riešutą, cinamoną, datules, medų ir truputėlį druskos ir sutrinkite trintuvu. Masę sudėkite į formą.
Kremui sutrinkite trintuvu datules (prieš tai šiek tiek pamirkytas), vanilę, citrinos sultis ir anakardžius (prieš tai kelias valandas pamirkytus) iki vientisos masės. Paskui užtepkite kremą ant pagrindo.
Galiausiai plonomis skiltelėmis supjaustykite kriaušes ir išdėliokite ant viršaus. Paviršių apibarstykite cinamonu ir citrinos žievele. Kelioms valandoms ar netgi parai įdėkite į šaldytuvą, o tuomet – ant stalo.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.