Vyne troškinta žąsis

Ingredientai:

1 vnt. Žąsis
100 g Sviestas
1/2 stiklinė Baltas saldus vynas
1/2 stiklinė Sultinys
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Išdarinėtą žąsį įtrinkite druska ir pipirais, aptepkite sviestu ir dėkite į kepimo indą. Įkiškite į įkaitintą iki 200 C laipsnių orkaitę ir kepkite, vis palaistydami atsiradusiomis sultimis.

Kai kepsnys paruduos, nupilkite atsiradusius riebalus ir supilkite vyną bei sultinį. Toliau kepkite uždengus indą. Žąsį kelis kartus apverskite, kad į ją susigertų skystis.

Iškeptą paukštį patiekite su troškintais raugintais kopūstais.

Nuo kepimo likusį padažą patiekite atskirai.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą