
Ingredientai:
20 vnt. | Vyšniniai pomidoriukai |
3 vnt. | Agurkai |
1 vnt. | Svogūnai (raudonieji) |
3 skiltelė | Česnakai |
sauja | Kalendros |
1 šaukštas | Graikiniai riešutai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštas | Baltojo vyno actas |
žiupsnelis | Bazilikai |
1/3 vnt. | Čili pipirai |
Gaminimas:
Pusiau perpjaukite 15-20 vyšninių pomidorų. Nulupkite trijų vidutinio dydžio agurkų odelę, agurkus supjaustykite griežinėliais. Pusžiedžiais supjaustykite vieną raudonąjį svogūną. Daržoves sumaišykite. Inde su druska sutrinkite tris skilteles česnako, smulkiai supjaustykite kelias šakeles kalendros.
Kalendrą sudėkite į tą patį indą su česnaku, gerai išmaišykite, sudėkite valgomąjį šaukštą graikinių riešutų, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir vieną valgomąjį šaukštą baltojo vyno acto.
Paruošas salotas apšlakstykite pasiruoštų riešutų padažu. Smulkiai supjaustykite kelis baziliko lapelius ir truputėlį žalio aitriojo pipiro. Viską gerai išmaišykite. Aštrios salotos pagamintos.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 20min.