Avižinė duona

Ingredientai:

4 stiklinė Kvietiniai miltai
2 stiklinė Avižiniai dribsniai
25 g Mielės
2,5 stiklinė Vanduo
2 šaukštelis Druska
2 šaukštas Medus
1 šaukštas Sviestas
1 sauja Petražolės

Gaminimas:

Šviežias mieles ištrinkite mentele su nedideliu kiekiu šilto vandens, supilkite likusį vandenį ir avižinius dribsnius. Palikite mišinį pastovėti, kad dribsniai išbrinktų. Jei mielės sausos, jas tirpinti reikės ilgiau.

Suberkite miltus, druską, medų. Gerai išmaišykite, tešla turi būti minkšta. Padėkite į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai (maždaug 1-1,5 val.).

Ant miltais pabarstyto stalo padalinkite tešlą į dvi dalis, suformuokite apvalius ar pailgus kepalėlius, dėkite juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pridenkite servetėle ir palikite šiltoje vietoje 20-30 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių kartu su skarda.

Aštriu peiliu įpjaukite kepaliukuose rėželius, atsargiai padėkite juos kartu su popieriumi į orkaitę ant skardos ir kepkite 30 min.

Iškepusią duoną padėkite ant grotelių, ataušinkite. Pjaustyti rekomenduojama tik ataušusią duoną.

Dar šiltą duoną patepkite aromatizuotu sviestu.

*greito paruošimo dribsnius mirkyti 20 min., natūralius – ilgiau.

*aromatizuotą sviestą pasigaminti labai paprasta – ryšulėlį petražolių susmulkinkite plakikliu su 50 g sviesto, įberti truputį sviesto. Sušaldyti ir prireikus truputį atsipjauti.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą