Ingredientai:
3 vnt. | Baklažanai |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Mėtos |
2 vnt. | Svogūnų laiškai |
3 skiltelė | Česnakai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštelis | Citrinų sultys |
1 šaukštas | Sezamų aliejus |
3 šaukštas | Sojos padažas |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 šaukštelis | Sezamo sėklos |
Gaminimas:
Nupjaukite trijų didelių baklažanų galiukus, pačius baklažanus perpjaukite į keturias dalis. Paskaninkite druska, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite 20-30 minučių, kad nuvarvėtų.
Tuomet nuplaukite, sudėkite į garpuodį ir garuose virkite 15-20 minučių, kol baklažanai suminkštės. Smulkiai supjaustykite trijų mėtos šakelių lapelius. Taip pat smulkiai supjaustykite dviejų svogūnų laiškus ir tris skilteles česnako.
Inde sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, vieną šaukštą sezamo aliejaus, arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, 3 valgomuosius šaukštus sojos padažo, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus. Paskaninkite druska bei pipirais.
Garuose troškintus baklažanus supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubelį, apliekite padažu, apibarstykite šaukštu kepinto sezamo ir mėtos lapeliais, viską gerai išmaišykite. Garnyras paruoštas.