Ingredientai:
1/2 vnt. | Moliūgai (kvapieji) |
1 sauja | Moliūgų sėklos |
1 sauja | Razinos |
100 g | Kynvos kruopos |
žiupsnelis | Šalavijai |
2 vnt. | Lauro lapai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštas | Apelsinų sultys |
1 šaukštas | Medus |
Gaminimas:
Kynva šlovinama kaip pati maistingiausia ir turtingiausia kruopa. Ši bolivinės balandos sėkla turi labai daug baltymų, amino rūgščių, yra lengvai virškinama ir labai labai skani.
Moliūgą visada galite pakeisti keptomis ar apvirtomis morkomis, cukinijomis, saldžiosiomis paprikomis. Nepamirškite ir žalumynų, bent jau agurką įpjaustykite šalia moliūgo ir razinų, jis bus traškus ir gaivus.
Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.
Moliūgą nulupame, išvalome sėklas ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Beriame į skardą, greta įmetame šalavijo lapelius ir lauro lapus. Kepame apie 45 min.
Išverdame kynvos kruopas (vadovaukitės instrukcijomis ant pakuotės).
Pasiruošiame užpilą sumaišydami visus ingredientus.
Sumaišome kynvos kruopas, keptą moliūgą, razinas ir moliūgų sėklas. Pašlakstome užpilu ir viskas, valgome.