Bulvių apkepas su mėsa

Ingredientai:

300 g Virta mėsa
12 vnt. Bulvės virtos
2 vnt. Morkos virtos
2 vnt. Svogūnai
2 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Grietinė
50 g Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Bulves ir morkas sumalkite, įdėkite vieną susmulkintą ir apkeptą svogūną, kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir gerai išminkykite. Virtą mėsą sumalkite, sumaišykite su kitu susmulkintu ir apkeptu svogūnu bei prieskoniais.

Į riebalais pateptą kepimo skardą dėkite pusę bulvių masės, užtepkite 2 šaukštus grietinės, tada dėkite sluoksnį mėsos ir vėl užtepkite 2 šaukštus grietinės.

Tuomet sudėkite likusią bulvių masę, suraižykite paviršių (kad būtų gražiau) ir iškepkite orkaitėje. Apkepą papuoškite porais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą