Ingredientai:
200 g | Trapios tešlos sausainiai |
50 g | Sviestas |
1 šaukštas | Cukrus |
1,5 šaukštas | Citrininis likeris |
500 g | Varškė (riebi) |
250 g | Maskarponės sūris |
50 g | Cukrus |
3 šaukštas | Medus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Citrinos žievelė |
50 ml | Citrinų sultys |
Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite, išmaišykite su lydytu sviestu, cukrumi ir likeriu. Sudėkite šią masę į formos su nuimamais kraštais dugną, suspauskite ir pastatykite pusei valandos į šaldytuvą.
Varškę ir maskarponę išplakite su cukrumi, 2 šaukštais medaus, tarkuota cirtinos žievele ir sultimis. Plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Perpilkite varškės ir sūrio masę į formą ant sausainių pagrindo, tuomet kepkite pyragą apie valandą, dar valandai palikite, kad atvėstų.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 90min.