Cukinijų ir baltųjų ridikų salotos

Ingredientai:

4 vnt. Cukinijos (nedidelės)
1 vnt. Baltieji ridikai
12 vnt. Pievagrybiai (švieži)
2 vnt. Saldžiosios paprikos
sauja Špinatai
30 ml Citrinų sultys
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
šaukštelis Džiovintos saldžiosios paprikos
žiupsnelis Druska
1 vnt. Kiaušiniai
šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
3 šaukštas Citrinų sultys
sauja Kalendros
šaukštas Saldžiosios garstyčios
100 ml Kukurūzų aliejus
žiupsnelis Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Užpilui sudėkite į trintuvo indą smulkintų kalendros lapelių, įpilkite citrinos sultis, sudėkite kiaušinį, garstyčias, sutrinkite. Tebeplakdami pamažu supilkite kukurūzų aliejų, toliau plakite, kol sutirštės. Suberkite pipirus ir tarkuotą citrinos žievelę.

Pasigamintą užpilą mažiausiai valandai pastatykite į šaldytuvą.

Pievagrybius nulupkite, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais.

Cukinijas perpjaukite perpus, paskui supjaustykite riekelėmis.

Baltąjį ridiką nulupkite, supjaustykite plonais kaip spagečiai siūleliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.

Daržoves ir grybus sumaišykite, apibarstykite druska ir malta paprika, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Palikite 5 min. pastovėti.

Špinatus supjaustykite, sumaišykite su grybais ir daržovėmis. Išdėliokite salotas į lėkštes, užpilą patiekite atskirai.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 20min.

Parašykite komentarą