Ingredientai:
4 vnt. | Cukinijos (nedidelės) |
1 vnt. | Baltieji ridikai |
12 vnt. | Pievagrybiai (švieži) |
2 vnt. | Saldžiosios paprikos |
sauja | Špinatai |
30 ml | Citrinų sultys |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
šaukštelis | Džiovintos saldžiosios paprikos |
žiupsnelis | Druska |
1 vnt. | Kiaušiniai |
šaukštas | Tarkuota citrinos žievelė |
3 šaukštas | Citrinų sultys |
sauja | Kalendros |
šaukštas | Saldžiosios garstyčios |
100 ml | Kukurūzų aliejus |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Užpilui sudėkite į trintuvo indą smulkintų kalendros lapelių, įpilkite citrinos sultis, sudėkite kiaušinį, garstyčias, sutrinkite. Tebeplakdami pamažu supilkite kukurūzų aliejų, toliau plakite, kol sutirštės. Suberkite pipirus ir tarkuotą citrinos žievelę.
Pasigamintą užpilą mažiausiai valandai pastatykite į šaldytuvą.
Pievagrybius nulupkite, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais.
Cukinijas perpjaukite perpus, paskui supjaustykite riekelėmis.
Baltąjį ridiką nulupkite, supjaustykite plonais kaip spagečiai siūleliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
Daržoves ir grybus sumaišykite, apibarstykite druska ir malta paprika, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Palikite 5 min. pastovėti.
Špinatus supjaustykite, sumaišykite su grybais ir daržovėmis. Išdėliokite salotas į lėkštes, užpilą patiekite atskirai.