Ingredientai:
300 g | Ėrienos kepenėlės |
2 riekelė | Kiaulienos šoninė |
1 šakelė | Šalavijai |
2 šaukštas | Sviestas |
1 vnt. | Svogūnai |
4 skiltelė | Česnakai |
40 ml | Brendis |
2 šakelė | Rozmarinai |
1/2 stiklinė | Grietinėlė |
1/2 stiklinė | Raudonas sausas vynas |
1 vnt. | Citrinos |
2 vnt. | Figos |
2 vnt. | Slyvos |
2 vnt. | Rudasis cukrus |
1 vnt. | Rauginti agurkai |
2 riekelė | Duona čiabata |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
3 šaukštas | Parmezano sūris tarkuotas |
Gaminimas:
Kepenėles įmetame į verdantį vandenį ir paverdame 1-2 min. Po to išimame ir paliekame sausai.
Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir išlydome sviestą, tada dedame šalavijus ir juos pakepinam. Šalavijus nusausinam ir padedam į šalį.
Į tą pačią nenusausintą keptuvę dedame smulkiai supjaustytą šoninę ir pakepinam, tada sudedam svogūnus ir likusias žoleles.
Dedame kepenėles, apkepinam ir pilam brendį. Įtarkuojame citrinos žievelės.
Kai alkoholis išgaruoja, pilame vyną ir grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais.
Kepenėles atvėsiname.
Viską sudedame į smulkintuvą, įdedame smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir gerai sumalame.
Į keptuvę pilame cukrų ir užpilame trupučiu raudono vyno, tada sudedam figas ir slyvas, patroškiname jas kelias minutes.
Čiabatos riekėles apšlakstome aliejumi, pagardiname česnaku, pipirais ir druska. Kepame orkaitėje kol duona gražiai apskrus. Ištraukę iš karto užtarkuojame sūrio.
Ant duonos riekelių dedame pašteto, gabaliuką figos ir slyvos, papuošiame šalavijais.