
Ingredientai:
12 vnt. | Bulvės |
12 skiltelė | Česnakai |
12 vnt. | Šoninės juostelės |
100 ml | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Česnako galvutes išdalinkite skiltelėmis, nulupkite tik viršutinį odelės sluoksnį. Iki galo nulupkite tik tris česnako skilteles.
Nuluptas česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka – tarkuokite tiesiai į dubenėlį su augaliniu aliejumi, aliejų dar paskaninkite druska, gerai išmaišykite.
Bulves labai gerai nuplaukite, geriausia su šiurkščiu šepetėliu – jų lupti nereikės. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis.
Supjaustytas bulves sudėkite į dubenį ir užpilkite česnakiniu aliejumi – gerai išmaišykite, kad bulvės apsiveltų aliejumi.
Atsiplėškite šešis dvigubus maždaug 30 centimetrų ilgio ir 40 centimetro pločio kepimo folijos gabalėlius.
Į kiekvieno kepimo folijos gabalėlio centrą įdėkite bulvių, kelias skilteles česnako. Pagardinkite druska bei pipirais. Šoninės juosteles pasmulkinkite – kiekvienai bulvių porcijai turėtų tekti po dvi šoninės juosteles (kiekvieną padalinti į tris dalis).
Tuomet gražiai folija apgobkite bulves, truputį pakepkite orkaitėje ar ant grotelių. Tuomet į kiekvieną folijos krepšelį įpilkite po pusę stiklinės vandens ir užlankstykite folijos kraštus. Orkaitėje ant grotelių kepkite apie 30 minučių.