Ingredientai:
200 g | Miltai |
60 g | Avižiniai dribsniai |
2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
0,5 šaukštelis | Soda |
1 stiklinė | Mėlynės |
2 vnt. | Kiaušiniai |
180 g | Cukrus |
150 g | Sviestas |
pakelis | Vanilinis cukrus |
300 g | Grietinė |
Gaminimas:
Miltus persijojame į dubenį ir sumaišome su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir maistine soda.
Mėlynes suverčiame į kiaurasamtį ir paliekame nudžiūti.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, sudedame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Suberiame miltų mišinį ir vėl išmaišome. Paskiausiai į tešlą sudedame mėlynes ir sumaišome.
Tešlą sudedame į popierines keksiukų formeles. Jas sudedame į skardą.
Kepame 180 C karštumo orkaitėje 20-25 minutes.
Iškepusius keksiukus 5 minutes vėsiname formelėse. Paskui išimame ir sudedame į lėkštę. Tiekiame šiltus.
Porcijos: 12
Pagaminamas per: 40min.