
Ingredientai:
1,5 kg | Višta |
300 g | Moliūgai |
200 g | Pievagrybiai |
20 g | Džiovinti baravykai |
1 vnt. | Svogūnai |
300 ml | Grietinėlė |
2 šaukštas | Aliejus |
1,5 šaukštas | Sviestas |
30 ml | Citrinų sultys |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | pipirai |
Gaminimas:
Užmerkti sausus grybus 300 ml karšto verdančio vandens ir palikti 30 min. Vištą nuplauti, supjaustyti į 8 porcijas. Pašlakstyti citrinos sultimis.
Pakaitinti aliejų ir apkepti vištą, kol parusvės, po 5 min. iš kiekvienos pusės.
Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Ištirpinti puode sviestą, sudėti svogūną, pabarstyti šaukštu druskos, kaitinti pamaišant 7 min.
Grybus suberti į kiaurasamtį, nuovirą pasilikti. Grybus nuplauti, apdžiovinti ir supjaustyti gabalėliais. Nulupti moliūgo odelę, minkštimą supjaustyti 2 cm kubeliais. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti. Suberti į svogūnus baltuosius grybus ir moliūgą, kepti 5 min. Sudėti pievagrybius, apkepti dar 5 min.
Supilti grietinėlę ir 4-5 šaukštus grybų nuoviro, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 10-12 min., kol padažas sutirštės.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sudėti vištos gabalus į kepimo formą, užpilti padažu, uždengti ir kepti 35-40 minučių, 1-2 kartus apverčiant vištą kepimo metu ir įpilant vandens, jei reikės.