Ingredientai:
600 g | Balta duona |
30 g | Lydytas sviestas |
80 g | Virtas kumpis |
30 g | Svogūnų laiškai |
1 vnt. | Pomidorai |
150 g | Saldžiosios raudonosios paprikos |
200 g | Rikotos sūris |
60 ml | Grietinė |
pagal skonį | Druska |
1 vnt. | Kiaušinių tryniai |
sauja | Petražolės |
1 skiltelė | Česnakai |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
8 vnt. | Saldžiosios žaliosios paprikos |
25 g | Fermentinis sūris |
80 ml | Sultinys |
Gaminimas:
Skrebučių duoną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 20 g lydyto sviesto ir jame apkepinkite duonos kubelius. Virtą kumpį supjaustykite mažais kubeliais.
Svogūnų laiškus nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Raudonąsias arba geltonąsias saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite šerdis su sėklomis ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Varškės sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušinio tryniu. Pjaustytą virtą kumpį, smulkintus pomidorus, saldžiųjų paprikų gabalėlius, svogūnų laiškų žiedelius ir kapotas petražoles įmaišykite į varškės masę. Česnako skiltelę nulupkite ir rankiniu presu įspauskite į įdarą.
Viską išmaišykite, suberkite apkepintus duonos gabalėlius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Nuo žaliųjų saldžiųjų paprikos ankščių nupjaukite viršutinę dalį su koteliu ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Viršutinę dalį nuplaukite, nuvalykite, smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės įdarą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Žaliosios saldžiosios ankštis pripildykite varškės sūrio įdaru ir sudėkite į kepimo skardą. Apibarstykite tarkuotu varškės sūriu, apšlakstykite lydytu sviestu, užpilkite sultiniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite dvidešimt minučių.