Ingredientai:
2 vnt. | Kriaušės |
2 vnt. | Avokadai |
2 sauja | Cikorijų lapai |
350 g | Ožkos sūris |
1 vnt. | Citrinos sultys ir žievelė |
1 vnt. | Apelsinai sultys ir žievelė |
1 sauja | Pistacijos |
4 šaukštas | Graikinių riešutų aliejus |
1 šaukštelis | Rožiniai pipirai |
1 šaukštas | Balzaminis actas |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Sumaišykite sūrį su 2/3 tarkuotų citrinos ir apelsinų žievelių. Cikorijų gūžėms nupjaustykite karčius galiukus, nuimkite stambius lapus viršutinius lapus. Kiekvieną lapą aptepkite sūrio mase.
Sukapokite pistacijas. Iš aliejaus, apelsino sulčių, likusių žievelių ir druskos pagaminkite užpilą. Kriaušes ir avokadus nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėkleles, kaulus, kiekvieną puselę perpjaukite į tris dalis, apšlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite pistacijomis.
Sudėliokite kriaušių ir avokadų puseles ant cikorijos lapų, sudėkite į lėkštes, apšlakstykite užpilu, balzaminiu actu, apibarstykite rožiniais pipirais. Iš karto patiekite į stalą.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 10min.