Morengai su šokoladu ir grietinėle

Ingredientai:

2 vnt. Kiaušinių baltymai
125 g Cukrus
1/2 šaukštelis Vanilės ekstraktas
1 šaukštas Cukraus pudra
100 g Juodasis šokoladas
100 ml Grietinėlė (riebi)

Gaminimas:

Kiaušinių baltymus plakite kol suputos. Tada plakdami po truputį įberkite 1–2 šaukštus cukraus. Kitą dalį cukraus berkite tik tuomet, kai prieš tai subertas bus visiškai ištirpęs.

Išplakta masė turi būti lygi bei blizgi. Tada įmaišykite vanilę. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite apie keturiasdešimt 2,5 cm skersmens morengų. Kepkite iki 120 oC įkaitintoje orkaitėje 1 val.

Iškepusius morengus atvėsinkite. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir truputį atvėsinkite. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standumo. Vieną morengą pamirkykite šokolade, uždėkite šaukštelį plaktos grietinėlės ir ant viršaus kitą morengą, pamirkytą šokolade.

Porcijos: 2
Pagaminamas per: 80min.

Parašykite komentarą