Nekeptas šokoladinis tortas

Ingredientai:

300 g Sviestas
100 g Kakava
5 vnt. Kiaušiniai
10 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Romas
2 šaukštas Vanilinis cukrus
100 g Graikiniai riešutai
50 g Šokoladas
100 g Tarkuota apelsino žievelė
150 g Konservuotos vyšnios

Gaminimas:

Ištrinkite minkštą sviestą su kakava ir 5 šaukštais cukraus. Atskirame inde iki tirštų putų išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi.

Kiaušinių masę po šaukštelį sudėkite į šokoladinę masę, suberkite smulkintus graikinius riešutus ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, pjaustytas vyšnias, tarkuotą šokoladą, supilkite romą ar konjaką. Išmaišykite. Sukrėskite masę į aliuminio folija išklotą formą, uždenkite ją folija ir padėkite į šaldytuvą 10 valandų.

Tortui sustingus, nuimkite foliją, papuoškite savo nuožiūra.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą