
Ingredientai:
5 vnt. | Kiaušiniai |
125 g | Miltai |
125 ml | Pienas |
1 žiupsnelis | Druska |
3 šaukštas | Cukrus |
3 šaukštas | Lydytas sviestas |
3 vnt. | Persikai |
2 šaukštas | Sviestas |
3 šaukštas | Cukrus |
Gaminimas:
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, druska ir pienu, pamažu plakdami suberiame miltus.
Baltymus išplakame atskirai iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišome į anksčiau paruoštą masę. Paliekame bent 5 minutėms subręsti.
Per tą laiką nuplauname 3 persikus, nuplikiname, nulupame odelę ir išimame kauliukus.
Keptuvėje ištirpiname pora šaukštų sviesto ir suberiame cukrų, pakaitiname, kol karamelizuosis. Keptuvę nuimame nuo ugnies, gražiai išdėliojame skiltelėmis supjaustytą persiką ir atsargiai supilame 1/3 omleto tešlos.
Keptuvę uždengiame ir ant nedidelės kaitros kepame blyną maždaug 4 minutes, kol sutrauks tešlą. Iškepusį omletą išverčiame ant lėkštės vaisiais į viršų. Patiekiame iškart.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 10min.