Persimonų putėsiai

Ingredientai:

700 g Persimonai
1 stiklinė Cukrus
5 vnt. Kiaušinių baltymai
20 g Želatina
180 ml Vanduo
pagal skonį Citrinos rūgštis
žiupsnelis Mėtos
6 vnt. Anyžiai

Gaminimas:

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

Persimonus supjaustykite gabalėliais, užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 10-12 minučių. Išvirtus persimonus pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į persimonų masę, sudėkite citrinos rūgštį. Išplakite iki vientisos purios masės.

Tada į masę, nuolat maišydamos, supilkite tirpintą želatiną. Gautą masę supilstykite į taures ir padėkite į šaldytuvą.

Prieš patiekdami, papuoškite mėtos lapeliais ir žvaigždiniais anyžiais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 80min.

Parašykite komentarą