Ingredientai:
250 g | Baltosios pupelės |
250 g | Pievagrybiai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 šaukštas | Laiškiniai česnakai |
sauja | Petražolės |
50 g | Parmezano sūris |
5 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1/2 skiltelė | Česnakai |
1 šaukštelis | Tarkuota citrinos žievelė |
2 šaukštas | Citrinų sultys |
1/2 šaukštelis | Garstyčios |
žiupsnelis | Cukrus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Pupeles pamerkite nakčiai. Ryte nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą su šaltu vandeniu. Leiskite užvirti ir virkite 10 min. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite dar 30-40 min, kol pupelės suminkštės. Nupilkite skystį, nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite.
Pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite aliejuje.
Paruoškite padažą: šluotele suplakite visus jam skirtus ingredientus.
Dideliame dubenyje sumaišykite pievagrybius, pupeles ir padažą. Leiskite 20 min pastovėti. Sudėkite susmulkintus laiškinius česnakus ir petražoles, lengvai pamaišykite ir patiekite pabarstę parmezanu.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 90min.