Pievagrybių ir baltųjų pupelių salotos

Ingredientai:

250 g Baltosios pupelės
250 g Pievagrybiai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 šaukštas Laiškiniai česnakai
sauja Petražolės
50 g Parmezano sūris
5 šaukštas Alyvuogių aliejus
1/2 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
2 šaukštas Citrinų sultys
1/2 šaukštelis Garstyčios
žiupsnelis Cukrus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Pupeles pamerkite nakčiai. Ryte nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą su šaltu vandeniu. Leiskite užvirti ir virkite 10 min. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite dar 30-40 min, kol pupelės suminkštės. Nupilkite skystį, nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite.

Pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite aliejuje.

Paruoškite padažą: šluotele suplakite visus jam skirtus ingredientus.

Dideliame dubenyje sumaišykite pievagrybius, pupeles ir padažą. Leiskite 20 min pastovėti. Sudėkite susmulkintus laiškinius česnakus ir petražoles, lengvai pamaišykite ir patiekite pabarstę parmezanu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą