Ingredientai:
100 g | Sviestas |
30 ml | Konjakas |
1/2 šaukštelis | Kardamonas |
šlakelis | Vanilės ekstraktas |
1/2 šaukštelis | Druska |
180 g | Miltai |
4 vnt. | Kiaušiniai |
500 g | Varškė |
80 ml | Grietinėlė (riebi) |
1 šaukštelis | Kardamonas |
šlakelis | Vanilės ekstraktas |
2 šaukštas | Cukraus pudra |
90 g | Pieniškas šokoladas |
1 šaukštas | Baltasis romas |
1 šaukštas | Kokoso drožlės |
Gaminimas:
Į 250 ml verdančio vandens sudėkite sviestą, įberkite druskos, užvirinkite. Suberkite miltus, išmaišykite, pavirinkite 2 – 3 min. Paskui palaukite, kol atvės iki 50 laipsnių. Į pravėsusią tešlą įmuškite kiaušinį, sudėkite vanilę, kardamoną, konjaką ir išmaišykite. Muškite po vieną kiaušinį, kas kartą gerai išmaišydami.
Su specialiu prietaisu ar popieriaus tūtele suformuokite žiedelius į kepimo skardą (ją prieš tai ištepkite riebalais). Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40 min. (tuo metu nedarinėkite orkaitės). Palikite atvėsti orkaitėje.
Varškę sutrinkite su kardamonu, vanile ir cukraus pudra. Įpilkite grietinėlės ir išplakite iki vientisos masės. Atšaldykite. Su švirkštu užpildykite mase žiedus. Arba galite perpjauti juos perpus, pridėti įdaro ir suvožti.
Šokoladą išlydykite su grietinėle, įpilkite romo ir apšlakstykite žiedus.