Ingredientai:
2 vnt. | Baklažanai |
žiupsnelis | Druska |
2 šaukštas | Sviestas |
1 vnt. | Svogūnai |
1 kg | Pomidorai |
2 sauja | Petražolės |
1/2 stiklinė | Ryžiai (trumpagrūdžiai) |
1 stiklinė | Vištienos sultinys |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Nuplaukite baklažanus, išimkite šerdį. Subadykite šakute, pabarstykite druska. Apverskite ir atidėkite į šalį.
Svieste arba aliejuje pakepinkite svogūną. Sudėkite pomidorus ir petražoles, pakepinkite dar penkias minutes. Sudėkite ryžius, viską išmaišykite.
Nuimkite nuo ugnies, atidėkite dešimčiai minučių. Įdarykite baklažanus mišiniu ir įdėkite į kepimo skardą. Užpilkite mėsos sultinio, uždenkite folija ir kepkite 120 laipsnių temperatūroje, kol bus gatavi ryžiai – apie keturiasdešimt minučių.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.