Ingredientai:
300 g | Ryžių makaronai |
1 vnt. | Brokoliai |
200 g | Pievagrybiai |
1 vnt. | Morkos |
5 vnt. | Svogūnų laiškai |
2 skiltelė | Česnakai |
1 šaukštelis | Sezamo sėklos |
15 g | Imbiero šaknis |
1 šaukštas | Austrių padažas |
1 šaukštelis | Sezamų aliejus |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
Gaminimas:
Morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite, brokolius susmulkinkite. Česnaką supjaustykite skiltelėmis, imbierą nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Pievagrybius suplaukite ir supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūnų laiškus.
Ryžių makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Gilioje keptuvėje aliejuje apkepkite česnaką ir imbierą, apie 30 sekundžių.
Tuomet sudėkite grybus, morkas ir brokolius. Ant stiprios ugnies daržoves kepkite apie 3 minutes, nuolat pamaišydamos. Galiausiai supilkite austrių padažą.
Į keptuvę sudėkite ryžių makaronus, pagardinkite sezamo aliejumi ir svogūnų laiškais, gerai išmaišykite. Makaronus padalinkite porcijomis ir, prieš patiekdami, pabarstykite sezamo sėklomis.