
Ingredientai:
600 g | Ryžiai |
80 g | Sviestas |
30 g | Krevetės (žalios, išdarinėtos) |
2 vnt. | Svogūnai |
100 ml | Vermutas |
100 ml | Žuvies sultinys |
4 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Miltai |
2 stiklinė | Malti džiūvėsėliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Krevetes apibarstykite druska ir pipirais ir apkepkite pusėje šaukšto sviesto. Supilkite pusę „Vermuto“, tegu išgaruoja, tada nukelkite nuo viryklės. Su trintuvu sutrinkite krevetes iki faršo masės.
Svogūnus pakepkite. Į vieną keptuvę įdėkite 4 – 5 krevečių lukštus, pomidorų pastos ir 5 šaukštus vandens. išmaišykite, troškinkite, kol sutirštės. Tada išimkite iš padažo krevečių lukštus ir sudėkite į padažą pusę ryžių. Ryžius kelias minutes pakepkite, tad supilkite likusį „Vermutą“. Kai jis beveik išgaruos, supilkite pusę žuvies sultinio.
Prieš nukeldami keptuvę nuo viryklės įdėkite pusę šaukštelio sviesto ir sudėkite trintas krevetes. Išmaišykite. Paskui darykite iš ryžių rutuliukus.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.