Ingredientai:
250 g | Krevetės |
100 g | Įvairios lapinės salotos |
1 vnt. | Avokadai |
3 šaukštas | Citrinų sultys |
100 ml | Jogurtas (natūralus) |
0,5 šaukštelis | Cukrus |
2 šaukštelis | Saldžios garstyčios |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite nedideliais gabalėliais.
Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kaulą. Minkštimą supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite šaukšteliu citrinų sulčių.
Paruoškite padažą: jogurtas sumaišomas su cukrumi, druska, saldžiomis garstyčiomis ir likusiomis citrinų sultimis.
Į vieną indą supilkite virtas krevetes, suplėšytus salotų lapus ir smulkintą avokadą. Viską pagardinkite pipirais ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite į salotinę. Padažas patiekiamas atskirai.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 15min.