Ingredientai:
200 g | Mocarelos sūris |
6 vnt. | Vyšniniai pomidoriukai |
70 g | Gražgarstės |
70 g | Salotos romaninės |
4 šakelė | Bazilikai |
5 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštelis | Citrinų sultys |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite arba supjaustykite. Vyšninius pomidorus taip pat nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pusiau.
Mocarelos rutuliukus supilkite į kiaurasamtį, kad nubėgtų skystis.
Alyvuogių aliejų nedideliame puoduke gerai išmaišykite su citrinų sultimis, įberkite druskos ir pipirų.
Į didelę salotinę suberkite salotų lapus, pomidorus, mocarelos rutuliukus. Visus ingredientus lengvai išmaišykite ir užpilkite padažu. Papuoškite baziliko lapeliais ir iškart patiekite.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 15min.